Wednesday, November 29, 2023
AktuelnoPodeli radost - Srcem uz Srce Srbije

Podeli radost – Srcem uz Srce Srbije

HUMANITARNA AKCIJA ZA BOŽIĆNE PAKETIĆE DECI SA KOSOVA I METOHIJE

OSMEH ZA KOSMET 2020

Srpska omladina i studenti okupljeni oko više organizacija iz različitih gradova, udružili su se ove godine u okviru humanitarne akcije „Osmeh za Kosmet“ kako bi prikupili sredstva za kupovinu božićnih paketića deci iz enklava na Kosovu i Metohiji.

Pod sloganom „Podeli radost – srcem uz srce Srbije“ započinjemo zajedničku kampanju na društvenim mrežama tokom koje želimo da okupimo što više ljudi i podstaknemo one koji su u mogućnosti da podrže našu akciju.

S obzirom da je ove godine broj poseta Kosmetu bio mnogo manji nego prethodnih godina, cilj nam je i da kroz akciju prenosimo slike života u južnoj srpskoj pokrajini. Sve što je pandemija virusa korona donela skoro čitavom svetu, nije zaobišlo ni srpski narod na Kosovu i Metohiji. Veliki broj dece iz udaljenih enklava još uvek nema zimsku garderobu, školski pribor, igračke…

Nažalost, okolnosti u kojima se nalazimo zbog pandemije sprečavaju nas da posetimo našu braću i svetinje na Kosovu i Metohiji. Naviknuti na izolaciju, neizvesnost i manjak informacija, strah od toga da će ponovo biti odvojeni od ostatka svoje zemlje daleko je nadvaldao strah od virusa.

Zato vas pozivamo da nam se pridružite i podržite našu akciju deljenjem na društvenim mrežama, snimcima podrške i donacijama, kako bismo pokazali sa smo srcem uz srce Srbije!

„Osmeh za Kosmet“ je tradicionalna humanitrna akcija studentske organzacije Srpski politički forum sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu kojoj su se ove godine priključili članovi H.O. Kosovsko Pomoravlje, organizacije Sistem vrednosti, Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji, Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka Banja Luka i Organizacija Digitalna Srbija uz podršku udruženja iz dijaspore i regiona.

  • Akcija traje do 31. decembra 2020. godine, a paketiće deci iz Metohije i Kosovskog Pomoravlja uručiće članovi H.O. „Kosovsko Pomoravlje“ iz Parteša.

VAŠE DONACIJE MOŽETE UPLATITI NA:

Dinarski žiro račun kod Komercijalne banke:

205-266929-36

Dinarski žiro račun kod Inteza banke:

160-6000000743964-30

Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje
Kralja Petra bb, Parteš
Gnjilane

Instrukcije za donacije iz inostranstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularnije

POSLEDNJI KOMENTARI

Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?