Tuesday, March 19, 2024
Humanitarne akcijeSlobodan živi u sobi srušene kuće: nema vodu, struju, mašta o krovu...

Slobodan živi u sobi srušene kuće: nema vodu, struju, mašta o krovu nad glavom

Skromnost za Slobodana Tomića (69) iz sela Spančevac kod Bujanovca nije samo vrlina, već i način života, način življenja. Slobodan je povučen, divan čovek koji živi u porušenoj kući, sam, sa strahovima i nemirima koji opisuju šta znači prava muka – da će mu se srušiti krov nad glavom.

Tomiću je pre nekoliko godina kuća u kojoj živi oštećena pomeranjem zemlje, odnosno klizištem. Deo krova potpuno je srušen, a i onako stara fasada oronule kuće samo što ne padne.

Zato ovaj tihi, skromni čovek ima samo jednu želju: da može mirno da spava, bez straha da će mu se krov nad glavom srušiti.

– Slobodan je izuzetno dobar i mio čovek. U svojoj sobici, koja je jedva ostala čitava, ima jedan dotrajali krevet, šporet na drva, staru policu i televizor, ali mu on ne služi jer Slobodan u kući nema ni struju, ni vodu – kaže za Telegraf.rs mlada karatistkinja Tamara Misirlić iz Vranja, koja je pre dva dana posetila Tomića i upoznala se sa njegovim teškim, mučnim životom.

Kako navodi, to su jezivi prizori.

– Jezivi prizori i jezivi uslovi za jednog deku sa toplim i umiljatim pogledom. Slobodan je jako skroman, čak je izrazio želju da se njegova štala preuredi u prostoriju za život. Nažalost, ta štala koja je odmah pored kuće, bolje izgleda od objekta u kojem Slobodan živi – ističe naša sagovornica.

Kako kaže, ima samo socijalnu pomoć od koje živi, a koja ne iznosi više od 12.000 dinara.

– Slobodan sedi u mraku, više je gladan nego sit, a zimi mu je hladno. Dve sobe su u jako lošem stanju, sve je to porušeno, a on živi u jednoj sobici. I ona ima ogromnu pukotinu na zidu. Nema ni kupatilo, a toliko je skroman da čak ni to ne traži – priča Tamara.

Ovaj mio čovek tokom zime teško da može i da se ugreje, dane provodeći u strepnji da će se i ta jedna sobica koju ima, svakog trena srušiti.

– Toliko je bio iznenađen kada nas je video… Rekao mi je da ga nikad niko nije slikao. Ništa nije tražio, samo je pričao šta bi voleo. Samo da mu ne padne krov nad glavom – navodi Tamara.

Ona apeluje na sve ljude dobre volje da se ujedine i ovaj put i pomognu Slobodanu Tomiću da starost proživljava u miru, bez strepnje i straha da će ostati bez ičega.

Ukoliko želite da pomognete Slobodanu, možete pozvati Tamaru Misirlić na broj telefona: 065/527-6719.

Izvor: telegraf.rs

Foto: privatna arhiva/ Tamara Misirlić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularnije

POSLEDNJI KOMENTARI

Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?