NaslovnaAktuelnoDruštvene mreže uklanjaće sadržaje u kojima se negira „genocid” u Srebrenici

Društvene mreže uklanjaće sadržaje u kojima se negira „genocid” u Srebrenici

-

Kompanije Tviter i Gugl poručile su, u odgovoru za Radio Slobodna Evropa, da imaju nameru da sa svojih društvenih platformi uklanjaju sadržaje u kojima se negira genocid u Srebrenici. Prethodno je Institut za istraživanje genocida Kanada uputio zahtev tehnološkim gigantima Tviter i Jutjub da zabrane negiranje genocida na svojim platformama.

Kompanije Tviter i Jutjub u vezi sa zahtevom Instituta za istraživanje genocida za RSE kažu da imaju jasno ustanovljenu politiku koja „sankcioniše svaki govor mržnje”.

U odgovoru Gugla, pod čijim okriljem je video-platforma Jutjub, kažu da će uklanjati sve sadržaje koji krše već ustanovljena pravila kompanije o širenju govora mržnje.

„Imamo jasnu i uspostavljenu politiku u vezi sa govorom mržnje a koja zabranjuje sadržaje koji minimiziraju ili negiraju dobro dokumentovane, nasilne događaje, uključujući i genocid u Srebrenici. Ako se utvrdi da sadržaj krši ove smernice, mi ćemo ga ukloniti”, navodi se u odgovoru portparola Jutjuba za RSE.

Direktor kanadskog Instituta Emir Ramić za Slobodnu Evropu kaže da IGK vodi evidenciju o sadržajima na društvenim mrežama i da najviše objava u kojima se vređaju srebreničke žrtve dolazi iz Srbije ali da ih ima i iz Rusije, Francuske i drugih država.

„Mi smo u Kanadi imali peticiju kanadskog parlamenta kojom smo tražili krivično sankcionisanje negatora genocida u Srebrenici u Kanadi. Peticiju je potpisalo više hiljada Kanađana, a sponzor peticije je bio član kanadskog parlamenta Brajan Mase”, objašnjava Ramić.

SourceSputnjik
Prethodni tekst
Sledeći tekst

POPULARNO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNO

Opsegova tribina: Mladi i ideološka lepeza

0
Da li se sećate popularnih debata koje su tokom 90-ih i ranih 2000-ih bile zastupljene u emisijama na raznim televizijskim kanalima? Slučajno ili namerno...

KOMENTARI

Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?