NaslovnaKulturaНушићијада 2021: Говорник у Нушићевом и нашем времену

Нушићијада 2021: Говорник у Нушићевом и нашем времену

-

Овогодишњи ивањички фестивал културе, забаве и хумора под слоганом „Кад маске падну – Нушић наступа“ одржан је од 27. до 29. августа. Тематски Нушићијада је била обележена јубилејем, седамдесет година од прве позоришне представе у послератној Ивањици, „Сумњиво лице“ Бранислава Нушића.

Поред културног и хумористичког програма обележеног концертима и представама, сваке године се одржава и смотра беседа. Ове године, услед пандемије вируса, смотра је одржана у оквиру академског програма, у сали за конференције хотела Парк, под називом „Говорник у Нушићевом и нашем времену“.

У оквиру академског програма вођени су разговори о Нушићевом доприносу реторици и историји, са циљем да се установе које је карактеристике доброг говорника уочио Нушић, а које су постале неопходне у модерна времена. Такође, посвећена је пажња и напретку и будућности беседништва, као и новим, виртуелним просторима у које се, модернизацијом, полако али сигурно пресељава некада искључиво жива реч.

На овогодишњој Нушићијади учествовали су професори и студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Правног факултета Универзитета Унион и Правног факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Ми као чланови редакције и студенти Факултета политичких наука издвајамо доц. др Лидију Мирков и студенте нашег факултета – Николу Перишића (студент мастер студија на смеру Избори и изборне кампање) и Наталију Пауновић (студенткиња основних студија Политикологије). Доц. др Лидија Мирков изнела је на свом излагању у оквиру округлог стола које су то важне карактеристике које беседник треба да поседује и издвојила пет кључних ставки како би беседник и беседа били успешни и на крају изнела закључке овогодишњег рада округлог стола. Никола и Наталија су изговарањем њихових беседа, заједно са осталим учесницима, обележили и учврстили почетну идеју Нушићевог беседника.

POPULARNO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNO

Izložba “Kulturno nasleđe Irana”

0
Pozivamo vas da posetite izložbu ,,Kulturno nasleđe Irana” u Narodnom muzeju. Izložbu organizuje Narodni muzej Srbije i ambasada Islamske Republike Iran. Na tribini otvorenja govorili...

KOMENTARI

Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?