NaslovnaKulturaUmetnički kutakМанифест касиркама!

Манифест касиркама!

-

Посвета садашњем историјском тренутку, незаустављивог раста левичарских идеја, помогнуте невладиним трансмисијама империјалног утицаја. Посвета заборављеним класним, производним и својинским односима. Са жељом да се никада не понови оволика заступљеност родног левичарења у земљи на периферији светског капиталистичког система. Касирке, у овом процвату родне НВО левице, чији је једини мобилизаторски потенцијал прихватање радикалног и ратоборног аутошовинизма су на жалост заборављене. Њихов родни за разлику од класног положаја је прихватљив за родоначелнице и узурпаторке левичарске идеологије. Међутим, по новоуспостављеним фонодвским критеријумима левице, вероватно су њихови мужеви или оне симпатизери ратног злочинца Ратка Младића, и зато заслужују да прихвате лажирање података о стручној спреми на четири разреда основне школе, како би им плате биле мање и како би растеретиле корпорацију од додатних издатака.

Уводна напомена*- Четрнаести конгрес неолибералног вођства ЦК федералне Србије одржан је у седишту Максија дана 01.01.2066. године после успостављања новог облика друштвеног уређења. Корпоративне структуре су коначно поразиле сваки  реликт националне државе и њене суверености. Једини политички субјект су корпорације, које су успоставиле федерацију корпоративних региона. Сваки регион је под централном влашћу одређене корпорације, северни или војвођански регион бивше суверене републике Србије више се не зове тако. Сада је то Максијев регион на чијем оснивању је и упамћен говор извршног менаџера,  говор који илуструје правце друштвеног кретања као и праву слику овдашњег федералног корпоративног уређења,  јер у овој политичкој концепцији региони не сарађују већ су сукобљени ентитети на тржишној утакмици.

Припало ми је изузетно задовољство које са собом носи велику одговорност и стрепњу, јер није лако говорити после самих  руководиоца ЦК партије капиталистичке Србије. Хипермаркет као место најаутентичнијег облика капиталистичке друштвености, представља идеалну позорницу за младог руководиоца ЦК, који је спреман да учи од старијих да би дошао до неких престижнијих позиција ове номенклатуре. То не значи да сте Ви, драге касирке и остале раднице, мање престижни чланови овог неједнаког друштва, Ви сте подједнако престижне али више неједнаке од осталих. Јер илузије о социјалној једнакости смо већ одавно одбацили! Ви сте престижне  јер сте сам крвоток овог неједнаког, слободно могу рећи, јединог могућег друштва, јер алтернатива овом уређењу не постоји, као што је одавно рекла чувена Маргарет Тачер.

Izvor: https://www.dragas.biz/kapitalizam/

Често се за нас неолиберале каже да смо сурови, нехумани и похлепни. Да нам је профит једина морална вертикала, а империјализам једини циљ. Међутим, имамо једну веома важну особину: ми смо рођени победници! Ми смо победници  не само зато што смо похлепни и класно привилеговани, већ зато што смо разумели и прихватили период владавине полуистине. После смо га само одржавали. У том јазу између лажи и истине, ми неолиберали смо разумели наше идеолошке противнике попут Антонија Грамшија који је говорио: „ За стабилност капиталистичког поретка, осим голе принуде, неопходно је постићи сагласност оних којима се влада“. На тој сагласности, драге касирке и остале раднице, захвални смо Вам. Вашом потврдом новог правилника о радном односу, прихватиле сте да ми у Ваше име изгласамо следеће:

Пошто је ово друштво неједнако, неједнаки су и наши конзументи. Предност на каси имају они који купују више производа, којима су, наиме, колица препуна. Такође предност имају ЛГБТ парови, нарочито ако имају кућног љубимца уместо детета, јер они на најбољи могући начин одржавају наш, а уједно и Ваш конзумеристички рај. Касирка која најбоље поштује ово правило биће награђена. Њена награда ће бити бесплатан ФИТ ПАС који може искористити после четрнаесточасовног радног времена. Уз  упутство да ради само мануелне и нефункционалне вежбе које ће њу чинити искључиво естетски и сексуално привлачном нашим конзументима, а не здравом и функционалном. Посебно нам је драго што сте изгласале да Ваше радно место поред сталног надзора камерама буде украшено са више од хиљаду монитора које ће Вам непрекидно приказивати најгледаније петнаестосекундне  клипове са ТИК ТОК платформе, да не бисте Ви и наши конзументи имали о чему другом да размишљате. Ако случајно будете желеле да размишљате, имате попуст за обавезну преплату на наше „лајф стајл“ часописе. У тим часописима наше идеолошки блиске феминисткиње ће на суптилан начин усмерити Ваш емотивни и породични живот у правцу одржавања овог поретка. Наговарајући Вас да је Ваш идеалан партнер неко ко не жели потомство и жели само необавезни сексуални чин, по могућству кратак,  да Вам не би реметио радни дан. Поред свих благодети овог система, строго ће бити кажњене оне раднице које буду разговарале са отуђеним конзументима, то су реликти неких прошлих времена којa су била мање прогресивна. Ми наше потрошаче не смемо да оптерећујемо разговаром, тај хумани елемент задржите у своја четири зида.

Ми морамо да опстанемо!  Јер, за разлику од претходних тоталитарних уређења, ми не нудимо идеју будућности, јер смо будућност избрисали. Ми се једино залажемо за антички принцип – вечног враћања истог. Толико смо сигурни у Вашу беспомоћност и мисаону заосталост и баш зато Вам све ово и говорим. Ви своје кавезе волите, ми Ваше кавезе стварамо и одржавамо непрекидним трудом и радом, зато смо и неједнаки! CITIUS ALTIUS FORTIUS. Живела капиталистичка партија Србије!

POPULARNO

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNO

Tajne mosta na Drini

0
Tekst koji se nalazi pred Vama isključivo je plod bujne mašte. Sedela su duž desne kapije dva sredovečna muškarca i, spletom okolnosti, načula sam njihov...

Улазак у рај

Nedelja

KOMENTARI

Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?