Sunday, September 24, 2023
KulturaБеовизијски одјеци!

Беовизијски одјеци!

За лов у мутном се сматра покушај да се из појединце нејасне или недефинисане ситуације извуче лична корист, често уз употребу упитне моралности. Моја намера није да укаљам моралност, барем не овај пут, корист не желим само за себе већ за све оне који се налазе у сличној дилеми као ја сада. Недефинисану ситуацију са егзистенцијалном нелагодношћу која подсећа на лов у мутном је произвела музика, за коју интимно сматрам да је друштвени производ али у време развоја неолибералног капитализма много је важнија њена друга улога- да производи друштво и плејаду поткултурних стилова.  Дистинкција између мејнстрима и алтернативе у музици,  коју је само продубила овогодишња Беовизија и њена победница Констракта додатно замућује читаво сналажење на нивоу формирања културних образаца.

Беовизија, са жељама појединих острашћених конзумената ове манифестације, доста подсећа на председничке изборе у Сједињеним државама 2016 године. Тада смо изнели списак личних жеља Трампу и његовој администрацији које су се потврдиле као неоствариве (Косово и РС). Да ли су и овога пута Констракти попут Трампу постављене недостижне жеље које немају пуно везе са њеним ангажманом и интенцијама?  Колико је Беовизија значајна културна манифестација? На сва та питања у емисији Слушаоница 6 одговоре су дали: Марко Кон и асистент на предметима Теорија културе и Поткултуре Милош Ничић

Линк емисије: https://www.mixcloud.com/Slusaonica6/su%C5%A1aonica-6-epizoda-54/

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularnije

POSLEDNJI KOMENTARI

МалиБумер on Da li bi Fuko sedeo u Ljubimcu?
Postovalac Fukoovog Rada on Da li bi Fuko sedeo u Ljubimcu?
SovaIzleceUPonoc on Da li bi Fuko sedeo u Ljubimcu?
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?