Friday, March 29, 2024
GledištaШта твоја омиљена дрога (срам те било) говори о теби?

Шта твоја омиљена дрога (срам те било) говори о теби?

„Да је наркоман бити лако, наркоман би био свако“, говорили су својевремено фанови Стренглерса и ЕКВа (ок, нису говорили, то су вероватно мислили, али не мења поенту). Дрогирање није никако океј, оно нас не приближава повратку наше јужне АП КиМ у уставноправни поредак Србије (илити повратак Косова), нити решава проблем беле куге, нити одлазака младих, и томе слично; но, зато нас приближава стандардима ЕУ (ако ти је битно да переш дупета бабама у Даблину и Минкену, уместо да останеш овде као лорд мимер у својој резиденцији у Лештанима). Како год било,  многи мудрији од нас, покој им души (а сами ће се препознати), своједобно су се бавили овим проблемом, па можемо онда и ми, њихови бедни епигони, да дамо свој допринос у расветљавању питања: због чега је младима лакше да дају сомачу за вују или дс, уместо да дају три пута толико за психолога јбг?

Печурке

Ти си млада студенткиња Филозофског из источне Србије, која у пртљагу породичне историје вуче једну прапра-прабабу влашку вештицу, што је недовољно да будеш главна глумица у Црној свадби, а опет сасвим довољно да повремено погледаш некоме у кукуруз ка’ што погледа гатара Галебу цигању кад га роустује.  За тебе печурке нису дрога (као ни трава, али о њој мало касније), већ начин да се спиритуално повежеш са својим прецима, и са земљом коју смо загадили ми дошљаци Словени (или Турци, шта год). Некада си од печурака имала очекивања да ће те бацити у трип који си видела у првој епизоди „Јутро ће променити све“ (на тој епизоди треба и завршити гледање те серије), али сад кад си мало одрасла, сасвим ти је довољно да те баце у добар смех.

МДМА

Волиш да се истопиш као чварци у новембру, да грлиш и љубиш рендом људе на рејву као некада Мркоњић Дачића. Волиш да мућкаш ту флашицу са горком водицом као да дркаш курац, трипујеш се да си достигао неки напредни ниво дрогирања, јер „чиста је мдма у питању, нису клошарски ексери“, а оно, на исту аутостраду пакла си повео себе, што би рекао један лекар из Блокова (Д.Д.), који је до скоро био на службеном путу у једном питорескном холандском приобалном месту*.

*Фан фект, велики је уживалац земунских палачинки.

Кокаин

До пре пар година одговор на ово питање би био лак (Тони Монтана и Ивица Илиев, јбг), но дошли смо у доба када ову врсту уживања можеш да нађеш свуда, буквално само што ти га не понуди зубар кад одеш код њега да ти оправи зуб. Кокс је постао саставни део сваког српског домаћинства, као што су и бабина пензија, глас за Луну у Задрузи (што је ваљда исто), смедеревац, бромазепам и ако баш немате среће, кредит у швајцарцима. Иде-гас генерација продаје и последњи дукат који је деда зарађивао 40 дина као рудар мрког угља у Рембасу, за скупе тике и грам белог у ВЦ-има еминентних парилишта за орангутане на обалама београдских река (познатих и као сплавови). Ова дрога је отишла у инфлацију готово као југословенски динар ’93, тако да је практично безвредна за озбиљну дискусију о њој. Одавно већ није никакав феномен, већ је постала део сваке српске куће као бабин вештачки кук, као што смо већ рекли.

Трава

Друге мој, боље да си уложио сестрино десно плућно крило на Борусију него што си одлучио на дуже стазе да пушиш ово срање. Океј, знамо сви да ти повремено један џоинт неће нашкодити, али да ли си баш ти тај који ће успети да остане на том једном џоку? Или ћеш почети свакодневно да пушиш то, и да за 3 године личиш на NPC из игрица у најгорем случају, или да будеш неки јуродиви блента у најбољем случају. Како год окренеш, лоше по тебе, штетност траве је маратон, а не спринт*.

*Писац ових редова је алкос, што је исто срање, само социјално прихватљивије, тако да немам  моралну основу да ти кењам. У ствари, ако је веровати овим биоенерголозима, алкохол је чак и гори од траве, тако да заборави брт..

Хорс

“Cause it makes me feel like I’m a man, when I put a spike into my vein” лалала боли те курац легендо, ти си већ одавно улетео у хоризонт црне рупе, нема ти спаса, нема светла, искрено се надам да ћеш из њеног чмара завршити у другој димензији, у неким рајским вртовима, што би рекли ексју тзв. рокери. Ми смртници никада нећемо знати тај осећај, хвала господину Перуну богу громова, што нећемо никада ронити у ВЦ шољи за метадоном.

Ексери

Ти волиш да се издрогираш, онако поштено, да се одузмеш на рејву где те музика и не занима. Волиш то вече да се усереш као Чић пред амбасадорима ЕУ, уживаш да ти вилица штекће као шарац у партизанским филмовима, да избледелим лицем опонашаш страшило и плашиш људе. Добра вест за тебе друже је да ће те то проћи до 25. године, и да ћеш после тога сасвим нормално наставити живот као да се никада ниси дрогирао. Наравно, под условом да упражњаваш то само на журкама. Ако то радиш на суво, на гајби, јбг имам друже лошу вест за тебе. Пробај боље неки окултизам, мање ће да боли.

Спид

Слична ствар, само углавном на гајби. Јбг, ти си студент из унутрашњости који се ложи да му то помаже да учи, а заправо само воли да осети арому мемљивог креча са зида у носу. Како год било, проћи ће, завршићеш факс, од спида ће ти остати само навученост на ксалол. Дисклејмер, друга ствар је ако си студенткиња филозофије која трипује да је Мими Мерцедес, ложи се на антибо а оно, спид је на дасци кафанског ВЦ-а…  ЈБГ што би рекао паракински хобит.

ЛСД

Ниси друже Хантер С. Томпсон, не играј се са психом… Ти ћеш да полудиш и неће ти бити ништа, али биће непријатно људима око тебе.

Крокодил

За тебе, бато мој, не важи оно „Боље дрога него коцка“. Нешто бих ти рекао, али то је по неком курчевом члану КЗ кривично дело навођења на *********** тако да све најбоље легендо, држи се, колико год се љуштила кожа са тебе као да си управо гасио ватру на реактору 4 Чернобиљске АЕС.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularnije

POSLEDNJI KOMENTARI

Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?