Thursday, February 22, 2024
KulturaУМЕТНОСТ: Поетско друштво Вид

УМЕТНОСТ: Поетско друштво Вид

Редакција портала Опсег вас позива на треће по реду поетско вече у организацији Поетског друштва Вид, које ће се одржати у недељу 18. јуна, у Галерији Полет (Цетињска улица), са почетком у 19 часова. Гост вечери биће Миодраг Стошић, истакнути песник, писац, афористичар, stand up комичар и музичар.

Поетско друштво Вид основано је у априлу ове године, као плод дугогодишње љубави према поезији и њеном говорењу. Оснивачи  (Никола Вјетровић, Андреј Јарчевски и Алекса Матић) истичу да је главни циљ деловања друштва подстицање писања и говорења поезије и неговање поетског погледа на свет. Ипак, како кажу, верују да нису само песници у поседу тих поетских наочара. Другачије виде сви они који стварају, били они писци, музичари, глумци, ликовни уметници, заљубљеници у плес или дуборез. Стога, напомињу оснивачи, једина одговарајућа лозинка за улазак у Вид јесте креативност. Сви они којима је уметност блиска, добродошли су.

Вече ће, као и увек, пригодним обраћањем отворити гост. Потом на сцену ступају учесници. Они ће прво говорити афирмисану поезију, по свом избору, а онда и своју, ауторску. Паузу између афирмисане и ауторске поезије употпуниће дивни музички дуо. Скуп затвара гост, заокружујићи вече својим утисцима и одговарајући на питања присутних. Формални део вечери је тиме завршен, али почиње Треће полувреме- остајемо да се дружимо!

Све додатне информације о Поетском друштву Вид, као и о начину пријављивања за учествовање у програму, можете пронаћи на Инстаграм налогу- poetskodrustvovid.

А где је ту Опсег?

Сви они који буду присуствовали вечери, имаће прилику да се упознају са радом нашег портала. Заменик главног и одговорног уредника, Вукашин Милијановић, обратиће се присутнима и у пар реченица представити Опсег.

Ако волите поезију и занима вас шта ми то крчкамо у редакцији-

Полетно ка Полету! 

Улаз је слободан!

ВИДимо се!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularnije

POSLEDNJI KOMENTARI

Vladimir Bolta on U prašini ove planete
Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?