Thursday, February 22, 2024
KulturaЖивот и смрт фестивала „Одраз страве“

Живот и смрт фестивала „Одраз страве“

Фестивал хорор филма „Одраз страве“ изложбом “Сутон“ Теодоре Нешковић по мотивима из филма Дарија Арђентеа започеће тродневну авантуру на исто толико различитих локација. Уживаоци културних манифестација у Београду од 14-16 децембра ће имати прилику да поред уобичајене пројекције разноврсних филмских жанрова, присуствују и уводној журци која ће бити у кулурном центру Краставац првог дана фестивала.

Пројекцијом филмова „Тајна црне рукавице“ и „Тајна напуштене куће“ Дарија Арђентеа у Југословенској кинотеци, 15 децембра започеће се пројекцијски живот овогодишњег фестивала хорор филмова.

Наредни фестивалски дан у просторијама Дворане Културног центра  у Коларчевој 6,  резервисан је за свечано отварање фестивала „Одраз страве“ на ком ће се присутнима обратити један од  организатора овогодишње манифестације посвећене хорор филму, млади редитељ у настајању Немања Бајагић. Док после његовог представљања и дубљег упознавања присутних са  самом природом оваквог вида учешћа у културном животу Београда, биће пројекција филма Младена Ђорђевића „Живот и смрт порно банде“. Након завршене пројекције ове транзиционе посластице из 2009. године посетиоци фестивала ће имати прилику за својеврсну трибину замишљену као разговор са редитељем Младеном Ђорђевићем. Присутни ће имати прилику да уз чашу вина чувене винарије „Бринџа“ поставе питања везана за филм или неолибералну транзицију у Србији коју је Младен можда најбоље на филму пророчки  предвидео и описао пре четрнаест година.

За завршни дан фестивала предвиђена су три филмска блока у Југословенској кинотеци. Филмске блокове ће чинити једноминутни филмови, анимирани филмови и студентски филмови. Омладинским филмовима и афирмисаним ауторским филмовима ће се завршити последњи пројекцијски дан фестивала „Одраз страве“ после којих ће се свечано затворити фестивал и доделити награде најбољим ауторима.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularnije

POSLEDNJI KOMENTARI

Vladimir Bolta on U prašini ove planete
Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?