Thursday, February 22, 2024
AktuelnoNajava tribine: "Pristajem na sve" - istorija muzičke grupe Južni vetar​

Najava tribine: “Pristajem na sve” – istorija muzičke grupe Južni vetar​

Promocija zbornika radova “Pristajem na sve” – Istorija muzičke grupe “Južni vetar” u izdanju Instituta za evropske studije i “Čigoja” štampe biće održana u ponedeljak 25. decembra od 19 časova u galeriji Kulturnog centra “Čukarica”.

Na promociji u fokusu će biti razgovor o Južnom vetru kao jednom od najvažnijih umetničkih pojava i komercijalno najuspešnijih poduhvata u istoriji jugoslovenske i srpske popularne muzike.​

Govornici na tribini biće: Dr Marija Dumnić, Boško Ćirković Škabo, Branislav Bane Vasić, Miodrag M. Ilić, Aleksandar Raković, Miša Đurković, Ognjen Lopušina i drugi.

​Južni vetar je izdavačka kuća osnovana 1980. godine u Beogradu. Kao deo projekta Južni vetar proslavili su se Dragana Mirković, Mile Kitić, Sinan Sakić, Šemsa Suljaković, Kemal Malovčić i drugi. Tokom osamdesetih i devedesetih godina važila je za jednu od najpopularnijih i najtiražnijih muzičkih kuća na prostoru bivše Jugoslavije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Najpopularnije

POSLEDNJI KOMENTARI

Vladimir Bolta on U prašini ove planete
Cousin Rupert on U prašini ove planete
Слађана on Распето Косово
Небојша on Распето Косово
Aleksandar Sivački on El Pibe
Đorić Lazar on El Pibe
Ministar Zdravlja on 25 godina od Dejtonskog sporazuma
Младен on Učmala čaršija
Anita on Vladalac
washington on Kosmopolitizam Balkana
Nadežda on Vladalac
Владимир on Vladalac
Predivan tekst, hvala puno na ovome, vrlo je važno za sve nas on Revolucionarne ideje i dalje postoje, a postoje li revolucionari?