O nama

Opseg je pokrenut s namerom da svima pruži prostor za javno iznošenje razmišljanja i stavova o različitim temama. Naš cilj je da istaknemo tvoj potencijal i probudimo želju za novim saznanjima. Na taj način doprinosimo, ne samo akademskoj zajednici, već i čitavom društvu. 

Kroz pisanje autorskih tekstova i analiza, imaćeš priliku da argumentovano iskažeš svoje stavove, ali i da se upoznaš sa stavovima drugih. 

Portal obuhvata širok opseg tema: od politike i ekonomije, preko kulture i nauke, sve do zdravlja i sporta. 

Pored objavljivanja tekstova, Opseg organizuje i razne događaje, tribine i dešavanja na koje su uvek svi pozvani.

Otvoreni smo za sve tvoje predloge za poboljšanje rada i slanja autorskih tekstova koje nam možeš proslediti na mejl opseg.rs@gmail.com.

Korišćenje tekstova, delova tekstova ili fotografija sa našeg portala slobodno je, uz obavezno navođenje izvora i linkovanje ka opseg.rs

Tekstovi koji su objavljeni na našem sajtu ne predstavljaju stavove redakcije, već isključivo autora.

Ukoliko prvi put pišete tekst ili želite da vidite formu pisanja koju podržavamo, to možete učiniti tako što ćete pročitati sledeći dokument:


Uređivački kolegijum čine:

Bojan Perc

Glavni i odgovorni urednik

Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smer Novinarstvo i komunikologija. Dolazi iz Zrenjanina, gde je i rođen 1998. godine. Osnivač portala Opseg. Nepopravljivi idealista.

Kontakt telefon: +381 65 28 41 973

Vukašin Milijanović

Zamenik glavnog i odgovornog urednika

Studirao osnovne akademske studije Novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Rođen u Beogradu 1997. godine. Esejista, borbeni mizantrop. Osnivač portala Opseg.

Natalija Paunović

Koordinator aktivnosti portala, PR, administracija

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smer Politikologija. Rođena u Beogradu 1999. godine. Osnivačica je portala Opseg.

Srđan Radanović

Urednik sadržaja i dizajna

Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, smer Politikologija. Od osnivanja Opsega redovni autor, a od 2021. godine i član redakcije. Aktivan autor i na drugim portalima. Rođen u Prijedoru 2002. godine.

Srđan Baša

Koordinator za digitalni marketing i dizajn

Student međunarodnih studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Rođen u Beogradu 2001. godine, poreklom iz Knina. Član redakcije od 2023. godine. Ljubitelj književnosti, istorije, filozofije i rokenrola.

Lazar Adžić

Član uredništva

Od 2017. godine student novinarstva na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Od treće godine se aktivno bavi radijskim i televizijskim novinarstvom. Ljubitelj klasične književnosti, rok muzike i nekolicine sportova. Dolazi iz Ivanjice gde je i rođen 1998. godine.

Vladimir Bolta

Član uredništva

Student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, smer Sociologija. Rođen u Beogradu 1998. godine. Organski filozof i teorijski antihumanista.

Anđela Jovanović

Lektor

Rođena 1996. godine, student je Fakulteta političkih nauka, smer Novinarstvo i komunikologija. Četiri godine je radila u redakciji VICE Srbija, a trenutno se bavi odnosima sa javnošću u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije pri kabinetu ministra.